Destek Hattı:

05324924306

Sıkça Sorulan Sorular

Kazan yakıttaki kimyasal enerjiyi ısı enerjisine çeviren cihazlara denir. Hazırlamış yakıtlar (petrol veya kömür) hava ile pülverize hale getirilip yanma odasının içine püskürtülür. Yanma sonucunda açığa çıkan Ä±sı, kazan borularının içindeki suyu buharlaÅŸtırır. Arta kalan katı atık ve cüruflar kazanın altındaki su teknesine düÅŸer, oradan da bantlarla dışarı atılır. Yanma sonucunda oluÅŸan gazlar da ısısı iyice alındıktan sonra 110–160 C civarında bacadan gönderilir. Kazanda üreti .. Devamı..

Brülör yanma, yakıt içerisindeki yanabilir bileÅŸenlerin oksijenle girdikleri kimyasal tepkime sonucunda ısının açığa çıkması ile tanımlanır. Brülör ve yanma birbirinden ayrı tutulamayan iki terimdir. BilindiÄŸi gibi, ısı bir enerji kaynağıdır.  Yakıtlar oksijen ile reaksiyona girince yanma iÅŸlemi gerçekleÅŸir ısı enerjisi ve ışık açığa çıkar. Amaç, kimyasal enerjinin ısıl enerjisine dönüÅŸümüyle ısı elde etmektir.  YaÅŸamsal olarak hayatımızda ısınmadan, .. Devamı..

Fosil yakıtlar grubundan hidrokarbon esaslı doÄŸalgaz, yer altında gözenekli kayaların boÅŸluklarına sıkışmış olarak yada petrol yataklarının üzerinde gaz halinde büyük hacimler ÅŸeklinde bulunur. DoÄŸalgaz; %95 metan, az miktarda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluÅŸan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır. DoÄŸalgaz kokusuz olduÄŸundan kaçakların farkedilebilmesi için özel olarak kokulandırılır. Bu amaçla THT(tetra hidro teofen) ve / veya TBM (tersiyer bütil merkaptan) kullanılır. Karışımın içinde %95 .. Devamı..

Brülör seçimi ve montajında bunları es geçmeyin! Açılabilir kazan kapaklarına montajlı brülörlerin elektrik baÄŸlantıları, gaz valfleri ve sıvı yakıt baÄŸlantı parçalarının yeterli uzunlukta ve hareketi sınırlamayacak ÅŸekilde olması gerekiyor. Ayrıca, kazan üzerindeki brülör iÅŸletiminden kaynaklı titreÅŸim ve osilasyon oranının ise 60 mm/s deÄŸerini geçmemesi öneriliyor(kazan baca ve ön duman sandığından ölçülmeli). Tüm bunların dışında kazanın alev/duman tarafındaki karşı basÄ .. Devamı..

Boyler bir baÅŸka deyiÅŸle su ısıtıcı tanklar, içindeki serpantin sayesinde suyu ısıtan ve depolayan basınçlı kaplardır. Binalarda ısı merkezi kurulumunun yaygınlaÅŸması ile beraber kullanım suyu ihtiyacının da bu merkezlerden saÄŸlanması talebi artmıştır. Bu talebi karşılamak için,  sıcak su üretimini basit, ekonomik ve etkili ÅŸekilde gerçekleÅŸtiren, aynı zamanda da depolamasını saÄŸlayan boylerler üretilmeye baÅŸlanmıştır. Zaman içinde ileri teknolojinin nimetlerinden de yararlanarak çok verimli ve saÄŸlıklı hale .. Devamı..

E-Bülten Kayıt

Firmamızdan haberder olmak için bültene kayıt olabilirsiniz.